Tuoreimmat kommentit

Fat-Kalle

Kohtuullisen hyvin ajettava, parkanon kohdilla reitti menee suoraan jonkun talon portaiden edestä( pääsee kiertämään) ja suokohta ahvenlammin huudeilla aika paskaa. Reitti voisi päättyä luontokeskuksen sijaan vaikkapa koveron perinnetilalle josta löytyy läheltä virallinen yöpymispaikkakin.
MikuF

Piti lisätä, että pari pientä pummia tuli reitillä, joten jättäkää pois umpikujaan johtavat koukut.
Eamillius

Kiitos reitistä! Liityin reitille Mellunmäen kohdalla, oikaisin Södekullasta Immersbyhyn ulkoilualueen kautta ja sitten Sipoonkorvesta Landbon läpi samaa reittiä Mellunmäen kautta kotiovelle Puotilaan. Kertyi noin 60 km kaikkineen. Upeita pätkiä ja olisi jäänyt lähtemättä, jos en olisi löytänyt tätä reittiehdotusta. Täytyy paremmalla ajalla ajaa aiottu reitti. Täytyy katsoa saisinko tehtyä pari lyhyempää reittiä osin samoilla osuuksilla.
mmh

Poistin tämän reitin kommenteista väitteen, jonka mukaan reitti kulkisi pihojen tai peltojen läpi. Kartta- ja ilmakuvat eivät kuitenkaan tukeneet tätä väitettä. Epäkohdista saa kommentein toki ilmoittaa, sillä inhimilliset virheet reitissä ovat aina mahdollisia, mutta aggressiivinen sävy – johon poistettu viesti syyllistyi – ei käy päinsä.
RakeH

Olisi kiinnostusta ajella maastopyörällä näillä seuduilla myös talvella. Onko kenelläkään tietoa onko tuolla hyvin tallottuja polkuja tai ajouria?
RakeH

Teerivuorenkadulta Ketostenkadulle olisi kannattanut ajaa Risuharjulle ja Tohlopinrantaan.
Hösseli

Tämä reitti sopisi paremmin jaettavaksi esim PolarFlow tai Strava tyyppisessä sovelluksessa henkilökohtaisena treenilenkkinä, kuin hyvänä MTB suosituksena Huittisissa. Myöskin "omalta kotiovelta" lähtevät afterwork tyyppiset reitit, joissa ajetaan käytännössä Kännölän pääreitti tai haetaan vain kilometrejä maantieltä, tuntuvat vähän erikoisilta MTB suosituksilta. Nimimerkki arolanjanne voisi tehdä, vaikka sellasen "nurkkarallin" Huittisiin, jossa ajetaan kaikki keskustan taajamien laitamat omana erillisenä reittinään.
Juha Jokila

Tätä jälkeä on ajettu viimeaikoina niin paljon, että polku erottuu hyvin koko matkalla. Tilanne syksy 2022.
JukkaR

Kiitokset kun jaoit tämän reitin, kävin sen ajamassa, pariinkin kertaan. Sellainen kommentti tähän reittiin liittyen, että 8km kohdalla oleva vanha traktoriura(?) Marjatieltä Veikanmäentielle on (08-2022) kasvanut umpeen. Löysin kuitenkin Marjatieltä noin 300 m ennen Lahdentietä parikin polkua, joita pitkin pääsi hyvin polulle mikä on Veikanmäentien jatkona lounaaseen päin.
hs.raisanen

Ajoin tämän reitin tänään. Kiitos mainiosta lenkistä laatijalle! Parissa kohdassa mainitut kosteikot / vanhat pitkospuut olivat nyt pääosin kierrettävissä ja ainakin yksi pidempi kiertoreitti oli merkitty maastoon tiedotteella sekä oransseilla kolmioilla. Itselläni oli tarve saada eväänä ollut lihapiirakka lämmitettyä, ja piti tosiaan käydä Äkässaivon kodalla tulistelemassa sen verran reitiltä poiketen. Reitin loppupuolen asfalttisiirtymä oli lopulta suhteellisen nopea ja sen jälkeinen metsäosuus oikein kivaa ajoa. Ehdottomana huippukohtana jäi mieleen lasku Äkäskerolta, jossa oli ehkä yksi alueen komeimpia näkymiä - Pallastunturit upeana jonona kauempana ja järviä etualalla. Sen verran tekninen lasku se oli, että maisemia ehti ihailla lähinnä yläosassa, mutta silti.
Mtb16

Kuivalla kelillä oikein mieluisa. Märästä ei kokemusta. Aloitin kiertämään reittiä vastapäivään lähtöpisteenä Landbo.
Eero84

Lähdin Rairannasta liikkeelle kun oltiin perheen kanssa lomailemassa ja menin tämän lenkin ja lisäksi Kasarmilahden eteläpuolisia polkuja. Täytyy sanoa että kokoajan odotin että polku muuttuisi nautinnollisemmaksi, mutta eihän se muuttunut. Hyvä lenkki kiitos siitä, mutta ei nyt säväyttänyt sen enempää.
Marko_007

Kiitokset hyvästä reitistä, ei ollu liian tekninen, mutta kyllä tekemistäkin riitti. Oli satanut vuorokauden kohtuullisen rankasti, niin poluilla riitti vettä ja joissain kohti piti taluttaa metsän kautta. Kuivempana aikana vauhtia sais varmasti lisätty, nyt meni reittiin aikaa noin 2 tuntia.
Etana

Virpiniemiessä länsipäässä turha sokeasti seurata viivaa vaan menkää fiilispohjalta parhaimman näköistä polkua pitkin. Virpiniemen eteläpää oli kaatoukkossateen vuoksi pyöräteitä ja harhautumisen kalasatamaan (luuppi) voi suosiolla ohittaa! Koko tuo eteläpää on täynnä polkuja ja aika helposti fiilispohjaltakin pääsee läpi kalimeenojan mereenlaskupaikan kulmille. Ja pyörätietä Herukkaojan nurkalta pääsee polkuja pitkin Ritaharjuun ja sieltä Auranmajan kautta Heikinharju-Talvikangas.
Maasturi73

Pizzariakin lopetti, nykyään "vileeni".