Hetta-Pallas vaellusreitti

MTB Pituus 49,1 km; nousua 1600 m; paikkakunnat: Enontekiö, Muonio
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Enontekiö, Muonio
Pituus
49,1 km
Nousua
1600 m
Käyttäjältä
PetriKos
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Klassinen Hetta-Pallas vaellusreitti upeine maisemineen.

Reitin kohokohdat ovat Pyhäkeron ja Lumikeron huiputukset ja niiden näköalat, jylhät tunturiylängöt, pitkät kivikkoiset rinteet ja ylipäätään klassisen vaellusreitin ajaminen pyörällä, joka on ollut kansallispuiston järjestyssääntöjen mukaan sallittua vasta kesästä 2017.

Hetan päässä Ounasjärven pääsee kiertämään hiekkatietä pitkin. Hiekkatien alussa portti estämässä autoilun. Koko matka on virallista vaellusreittiä ja erittäin hyvin merkattu. Nousu Pyhäkerolle on isolta osin hyvin sorastettua polkua pitkin. Hetasta Pahakurulle asti reitti on kohtuullisen hyvin ajettavissa, joskin kaikki rinteet ovat ainakin jonkinlaista kivikkoa. Pahakurusta Pallakselle reitti on isolta osin liian kivistä ajettavaksi, varsinkin muut kuin alamäet Nousu kohti Pallasta olisi osin ajettavaa, jos siinä vaiheessa pitkässä nousussa voimia on vielä jäljellä. Viimeiset 2km on hyvin sorastettua polkua alamäkeen Pallaksen hotellille. Sain itse käytettyä koko matkaan taukoineen 10h.

Jos haluaa välttää pahimmat tunkkaukset, niin kannattaa kääntyä Pahakurun tuvalta Seiposelle ja alas Ketomellaan tien varteen.

Kommentit

Vkopoi
Morjesta, sulla meni 10h, eihän kyseessä ole e-mtb? Ajoitko minkälaisella keskarilla? - vK

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan