MTB Vierumäen ja Heinolan polkukierros.gpx

MTB Pituus 69,4 km; nousua 1010 m; paikkakunnat: Heinola, Iitti, Lahti

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Heinola, Iitti, Lahti
Pituus
69,4 km
Nousua
1010 m
Käyttäjältä
Jagge
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Hieno, pitkä ja varsin tekninen polkulenkki haastavaankin makuun. Monipuolinen kattaus erilaisiin metsätyyppeihin ja ajopintoihin. Löytyy neulaspolkua, pitkospuita, kalliota, suota ja paljon kunnon kivikko-röllijuurakoita. Kuivalla kelillä varmasti mukavampi ja pitävämpi reitti...

Lenkkispeksit ja suositukset: 75 km, nousua 1200 m, ajoaika 5-6 h. Vahva suositus täysjoustopyörälle ja kuskille muutama ajovuosi juurakoissa. Jos Tahko MTB onnistuu helposti, onnistuu tämäkin.

REITTIKUVAUS: Startti Vierumäen urheiluopiston urheiluhallin kulmalta. Heti huikeaa ranta- ja harjuneulaspolkua terävillä nousuilla. Väliin kovapohjaista kuntouraa ja sitten Vahravuoren kierros. Teknisesti edelleen melko helppoa tässä vaiheessa. Sitten kohti siltoja ja Heinolan kiertävää haastavammaksi muuttuvaa reittiä. Ennen siltaa pystyy helposti oikaisemaan hyppäämällä suoraan paluureitille ja kohti Juustopolkua.

Heinolan kierros etenee kivojen rantamaisemien, mahtavan kalliopolun ja rautatiesillan kautta kohti Kuikkavuoren seinätunkkausta, jota seuraavan kakkosportaan ajettava ja erittäin haastavan jyrkkä kallionousu palkitsee onnistujan voittajafiiliksellä. Kuikkavuoren päällä täpärille maistuvaa teknistä kalliopolkua.

Lenkki jatkuu ampumaradan ja kaatopaikan lähistöllä edelleen kivalla teknisellä spiritillä. Tällä alueella reitti seuraa Heinolan ulkoilukarttaan merkittyä mtb-reittiä, jota ei ainakaan tässä vaiheessa ole merkitty mitenkään maastoon. Kerrassaan hienoja polkuja!

Motocross-radan jälkeen seuraa Rupivuoren timanttineulaspolut. Uskomattoman upea ja vauhdikkaasti mutkitteleva polku antaa kuskille vuoristoratamaiset fiilikset!

Seuraavaksi moottoritien yli kohti Saittalahtea, josta löytyy komea kallioportaalla oleva laavu esim. taukopaikaksi (pisto gpx-jäljessä). Polku on koko ajan varsin teknistä kivikkoa ja juurakkoa, kuitenkin täysin ajettavaa ja vauhdikkaasti etenevää. Rantapolkujen ja -raittien kautta takaisin silloille.

Sitten pyörä Juustopolun alkuun. Tässä vaiheessa on lenkki antanut kuskille jo monta fiilishymyä, mutta pääherkku on vasta edessä... Suorastaan huikeaa Juustopolun kivikko- ja juurakkojumppaa kilometritolkulla, kaikki kuitenkin ajettavissa erittäin reippaalla vauhdilla. Juustopolku kulkee Heinolasta Vuolenkoskelle (n. 17 km), välissä pari lyhyttä tiesiirtymää ja hieman tylsempi polkuosuus. Etenkin alku- ja loppuosuus on aivan huippua täpäripätkää! Juustopolku on lenkin haastavinta osuutta, jonne ei kannata lähteä umpiväsyneenä tai untuvikkona :)

Kommentit

Mika Sulkinoja
Kiva reitti. Vanhoille äijille ihan riittävän haastava. GPX jälki on todella epätarkka ajoittain, mikä haittaa suunnistusta. Ohjelma varmaan yksinkertaistanut. Menee ajoittain esim vesitöjen keskellä.

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan