Joutsa MTB Tour 2022

MTB Pituus 29,3 km; nousua 265 m; paikkakunnat: Joutsa

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Joutsa
Pituus
29,3 km
Nousua
265 m
Käyttäjältä
Jagge
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Joutsa yllättää hienoilla ajopoluillaan! Tämä teknisesti helppo lenkki tarjoilee kaikki parhaat ajoalueet. Hyvä starttipaikka on Joutsan liikuntahallin parkkis (Tapiontie), joka osuu lenkille myös välihuoltopaikaksi. Suosituksena on ajaa lenkki kuivalla kelillä (aika paljon pitkospuita).

Eka 10 km alkaa lämmittävällä ja ehkä lenkin teknisimmällä silmukalla ennen siirtymistä Valklammin pitkospolulle. Pitkokset ovat erittäin hyväkuntoiset ja helpot ajaa. Pitkososuuden jälkeen polku syhertää Säynjärvenkankaan letkeillä neulaspoluilla. Ennen autolle saapumista käydään vielä ihastelemassa Kettuvuoren järeää kalliotornia.

11 km:n ajon jälkeen polut muuttuvat hieman kivisemmiksi, helppoa edelleen. Myllynkosken ylittäville pikkusilloille on pakko pysähtyä nauttimaan maisemista ja virtaavan veden lorinasta. Sen jälkeen on vuorossa Viherin rantapolku, jossa on muutamia yksittäisiä haastavampia kohtia, jotka nekin enemmän ajaneelle menevät ilman jalkakosketuksia. Parin namukäpypolun jälkeen polku laskee alas Rautakalliolta.

18 km:n jälkeen seuraa pitkä rantapolkuosuus, joka alkaa aavistuksen vähemmän käytetyllä pätkällä 4-tien ylitykseen, jossa odota rauhassa autotonta hetkeä ennen kaiteen ylitystä! Sitten ajetaan kattava kattaus Ruosteniemen alueen upeita polkuja noin 7 km, kunnes palataan samaan ylityskohtaan. Loppuun vielä rullailut kirkon ohi ja käpypolkua pitkin autolle.

Halutessaan voi lenkin aloittaa eteläpuolen kierroksella ja ajaa loppuun lyhyempi Valklampien kieppi.

Kommentit

Panule
Kiitos hauskasta reitistä! Enimmäkseen aika helppoa maastoa, mutta muutama vähän haastavampikin paikka reitillä. Rautanen pohjoispuolen hakkuuaukea (ennen Myllykosken) oli ainakin näin keskikesällä aika umpeen kasvanut eikä kovin helposti maastossa nähtävissä. Pitkähihainen varustus myös suotava koska muuten on kädet naarmuilla. Ehkä itse muuttaisin reittiä jatkossa niin että nelostien ylitys tehtäisiin k-raudan kohdalta niin ei tarvitse hyppiä maantieaifan yli.

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan