Saariselkä MTB Stages Saariselkä MTB Maraton

MTB Pituus 40,3 km; nousua 824 m; paikkakunnat: Inari
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Inari
Pituus
40,3 km
Nousua
824 m
Käyttäjältä
Saariselkä MTB Stages
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Saariselkä MTB Stages etappikisan toinen etappi ajetaan Saariselkä MTB Maratonilta tutulla 40km reitillä, jonka etappikisaan osallistuvat ajavat kaksi kertaa. Lisäksi tarjolla on tuttuun tapaan puolimatka ja minimaraton sellaisille osallisujille, jotka eivät halua osallistua kolmipäiväiseen etappikisaan.

Kohti tuntureita

Reitti lähtee kisakeskuksesta kohti pohjoista, Kaunispään suuntaan. Nousu Kaunispäälle alkaa noin 500 metrin ajamisen jälkeen. Nousu on noin kahden kilometrin mittainen ja se jyrkkenee loppua kohti. Kaunispään huipulta aukeavat ensimmäiset tunturimaiset, minkä jälkeen matka jatkuu kohti Palopäätä vauhdikkaan kolmen kilometrin mittaisen alamäen myötä. Lasku ei ole teknisesti vaikea, mutta vauhdin kiihtyessä kovaksi mutkissa on syytä olla varuillaan. Seuraava Palopään päälle suuntaava nousu alkaa välittömästi tämän alamäen jälkeen. Nousu on hiekkapohjainen ja hieman loivempi kuin Kaunispään nousu. Palopään huipulla käännytään jyrkästi vasemmalle ja edessä on reitin ensimmäinen hieman kivikkoisempi osuus, joka on noin 500 metriä pitkä. Tämäkään osuus ei ole teknisesti erityisen haastava, mutta leveällä uralla on paljon irtokiviä ja hieman kalliota. Juuri ennen Joikun kodalle laskevan alamäen alkua saavutetaan 10 kilometrin merkki.

Vauhdikas lasku Joikun Kodalle

Lasku Joikun Kodalle on vauhdikas ja mutkikas single-track alamäki, joka tarjoaa kokeneelle kuskille vauhdin hurmaa. Ura on kuitenkin leveä, joten kokematon pyöräilijä voi mitoittaa vauhdin taitojensa mukaan. Joikun kodalla on ensimmäinen järjestäjän huoltopiste. Huollon jälkeen lähdetään pikkuhiljaa nousemaan Urupäälle. Urupään nousu on loiva, mutta paikoitellen kivikkoinen ja märkänä kesänä purot lisäävät nousun haastavuutta. Urupään huipulta alkaa pitkä laskuosuus, joka huipentuu magneettimäen hiekkatiealamäkeen. Magneettimäen alla on lyhyt polkuosuus, jonka jälkeen siirrytään reitin pisimmälle, viiden kilometrin mittaiselle, hiekkatieosuudelle. Hiekkatien alussa saavutetaan 20 kilometrin merkki.

Hivuttavaa hiekkatietä

Hiekkatie nousee pikkuhiljaa ja hivuttaen kohti Alajoenpäätä, jossa sijaitsee toinen järjestäjän huoltopiste. Huoltopisteen jälkeen on lyhyt laskuosuus, jonka jälkeen lähdetään Kuusipään polkunousuun. Kuusipään nousu on kumpuileva, ja alustaltaan se on kohtuullisen hidasta mönkijänuraa. Kuusipäältä lasketaan vauhdikasta polkua kohti Laanilan metsämaita. Suurin piirtein Saariselän kylän kohdalla saavutetaan 30 kilometrin merkki. Seuraavaksi reitti laskeutuu Laaniojan varteen, jossa se ylittää pieniä puroja ja itse Laaniojan useamman kerran. Laaniojan varteen on rakennettu kesällä 2013 pitkoksia ja siltoja pyöräilijöiden matkantekoa helpottamaan.

Laanilan kultamaille

Laaniojan jälkeen seuraa reitin viimeiset pidemmät nousut Hangasselän maastossa. Laanilassa reitti kulkee Lapin Kullankaivajien valtauksen halki, minkä jälkeen alitetaan nelostie tunnelin kautta. Laanilassa Savottakahvilan kohdalla on reitin viimeinen huoltopiste. Tältä huoltopisteeltä on matkaa maaliin noin neljä kilometriä. Loppumatka maaliin sujuu vauhdikkaasti liukasta hiekkapintaista latupohjaa pitkin. Täysmaratonin osallistujat jatkavat toiselle kierrokselle suoraan maalin läpi.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan