Talvireitti: Jyväskylä, Laajis, Laajavuori, Haukanniemi

MTB Pituus 11 km; nousua 140 m; paikkakunnat: Jyväskylä

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Jyväskylä
Pituus
11 km
Nousua
140 m
Käyttäjältä
TomiY
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Tässä mukava talvireitti, jonka lähtö on hiihtokeskus Laajiksen parkkipaikalta. Reitti soveltuu hyvin esimerkiksi Laajiksen pyörävuokraamon asiakkaille. Reitti alkaa Laajavuoren luontopolun kiertämisellä vastapäivään. Luontopolku on sekä talvisin että kesäisin suhteellisen haastava reitti ja soveltuu parhaiten jo hiukan kokemusta omaaville maastopyöräilijöille. Luontopolun loppupuolella on mahdollisuus poiketa laavulle/nuotiopaikalle. Laavulle on opasteet polulta. Luontopolun kierros päättyy Laajiksen parkkipaikalle, josta reitti jatkuu kohti Haukanniemeä.

Haukanniemen polut ovat talvisin huomattavasti helpommin ajettavat kuin luontopolun reitti. Polkujen pohja on yleensä sekä kovempi että leveämpi. Haukanniemen polut sopivat hyvin aloittelijallekin. Haukanniemen kärjessä on nuotiopaikka. Reitti päättyy Haukanniemen kierron jälkeen. Haukanniemestä voi palata samoja jälkiä takaisin Laajiksen parkkipaikalle tai jatkaa muualle.

HUOM! Reitin polut ovat etupäässä kävelijöiden ylläpitämiä. Niiden kunto vaihtelee vallitsevien sääolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi runsaan lumisateen jälkeen kestää yleensä 3-5 päivää ennen kuin polut ovat pyöräilijän näkökulmasta ajokunnossa.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan