Tallenna GPX
30.12.2020

Ahopää Rock'n'Roll by Saariselkä MTB

Inari Mtb 25 km    483 m

Jos kaipaat reitille kiviä, niin niitä löytyy tältä reitiltä! Reissun aluksi suuntaa Saariselältä kohti Kiilopäätä. Suositeltavia reitin valintoja ovat esimerkiksi Ruijanpolku tai Ahopään ylitys latua pitkin.

Kiilopäältä lähde poroaidan pohjoispuolista merkattua polkua pitkin kohti Rumakurua. Mitä teetkin, niin älä kiertele levennä polkua! Jos ura käy liian haastavaksi, kävele tai käänny takaisin. Muista, itsehän toivoit kiviä, ja tiesit mihin olet ryhtymässä!

Tällä kertaa teknisimmät kohdat ovat nousun ja laskun aikana. Tunturin korkeimmalla kohdalla pääset kruisailemaan smoothia polkua upealla panoramatasanteella. Lasku kohti Rumakurua on mitä hienoin; kivikkoinen, mutkainen ja vauhdikas.

Rumakurusta Saariselälle pääsee jälleen monta reittiä. Jos olet saanut ryttyyttää riittävästi, voit kruisailla sorastettuja latupohjia pitkin takaisin Saariselälle. Jos haluat välttämättä kastella kengät ja ryynätä suossa, voimme suositella Hirvaskurun reittiä. Jos mäkijalkaa on vielä jäljellä, kannattaa käydä huiputtamamassa vielä Iisakkipää.

Pituus 25 km
Nousua 483 m
Paikkakunta Inari
Käyttäjältä Tiina
Luotu 30.12.2020
Viimeksi muokattu 30.12.2020
Katselukerrat 54
Latauskerrat 30