Karhunpolku

MTB Pituus 138 km; nousua 1280 m; paikkakunnat: Ilomantsi, Kuhmo, Lieksa, Лендерское сельское поселение, Ребольское сельское поселение
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Ilomantsi, Kuhmo, Lieksa, Лендерское сельское поселение, Ребольское сельское поселение
Pituus
138 km
Nousua
1280 m
Käyttäjältä
2longrides
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Karhunpolku: Teljo-Suomunjärvi

Jälki kulkee retkeilyreitin polkua pitkin, ei tiehelpotuksia. Jäljessä mukana myös Ruunaan Koskikierroksen polkua.

Reitti on hyvin merkitty maastoon oransseilla täplillä. Reitillä on runsaasti tulipaikkoja ja Lieksan kaupungin ylläpitämiä autiotupia. Nähtävyyksinä mm. Änäkäisen taisteluasemat. Ravintolapalveluja ja majoitusta on tarjolla Ruunaan Retkeilykeskuksella: https://ruunaa.fi/

Reitti sopii hyvin seikkailunhaluiselle maastopyöräilijälle, joka ei hätkähdä satunnaisista tiukoista harjunousuista tai kapeista pitkospuista. Reitti on kokonaan ns. ajettavaa polkua pl. mahdollisesti esim. tulvan jäljiltä rikkoutuneet pitkokset.

Alussa Teljo-Aittokoski osuus (noin 12 km) on hitaampaa juurakkoista jokivarren polkua, jossa myös jonkin verran pitkoksia. Osuudella varrella Otroskosken saunallinen autiotupa ja Valamajoen autiotupa. Reitin voi aloittaa (tai päättää) myös Aittokoskelta, johon pääsee autolla.

Aittokoski-Ruunaan Neitikoski (noin 66 km) osuus on pääosin nautittavaa neulaspolkua haasteena satunnaiset nousut harjuille. Ruunaan päässä on taas juurakkoisempaa kulunutta polkua ja pitkoksia, mutta lähestymisen voi tehdä halutessaan myös tietä pitkin. Ajoaika Teljo-Ruunaa (noin 78 km) on retkeilyvauhdilla noin yhdeksän tuntia. Ajoaikaan vaikuttaa alku- ja loppuosan pitkospuiden liukkaus.

Ruunaalta kohti Suomunjärveä lähdettäessä on taas juurakkoisempaa rantapolkua, mutta osuuden voi osittain oikaista taas tietä pitkin. Lieksanjoen riippusillan ylityksen jälkeen reitti Suomunjärvelle sisältää runsaasti pitkoksia soiden ylityksissä ja synkissä kuusimetsissä, mutta myös erittäin hienoa kapeaa neulaspolkua. Osuuden varrella on Pitkäjärven saunallinen autio- ja vuokratupa. Ajoaika Ruunaa-Suomunjärvi (noin 60 km) on noin 7-8 tuntia. Ajoaikaan vaikuttaa huomattavasti pitkospuiden liukkaus ja tulvatilanne.

Perillä Suomunjärvellä on tarjolla Patvinsuon retkeilypalvelut https://www.luontoon.fi/patvinsuo. Patvinsuolta voi ajoa jatkaa Susitaivalta pitkin Möhköön asti.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan