Kannonnousu (Kurenalus-Syöte -retkeilyreitti)

MTB Pituus 67,8 km; nousua 757 m; paikkakunnat: Pudasjärvi
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Pudasjärvi
Pituus
67,8 km
Nousua
757 m
Käyttäjältä
Karhusuo
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Syötteeltä Pudasjärven keskustaan kulkeva merkitty retkeilyreitti. Sisältää vaihtelevaa polku- ja metsäautotiepohjaa, märimmät kohdat on pitkostettu (joskin osa pitkoksista huonokuntoisia v. 2020). Kurenalan päässä n. 6-7 kilometriä myös asfalttitien reunaa. Korkeusprofiililtaan reitti on melko tasainen. Reitin varrella on useita laavuja ja taukopaikkoja. Myös Taimenmutkan uusi autiotupa osuu reitin varrelle.

Reitti juostu läpi 3.7.2020 etelästä pohjoiseen päin. - Reitti on merkitty mustaksi maalatuilla juurakoilla, mutta merkkejä on paikoin melko harvassa. Reitin seuraaminen edellyttää gps-laitetta.

  • Koko matka on enimmäkseen ajettavissa erityisesti fatbikella, mutta Kurenala-Hirvaskoski -välillä on useissa kohdissa epäselvää näkymätöntä polkua. Varauduttava taluttamaan pyörää useissa kohdissa.

  • Kurenalta lähdettäessä ensimmäinen 20 km ei juuri nousumetrejä tarjoile, ja sen jälkeen vaaramaisema alkaa hiljalleen nousemaan ylöspäin.

  • Ensimmäiset vaarat Rumavaara ja Hampusvaara ovat kävelemällä huiputettavissa, mutta pyöräillen haastavia.

  • Pyörällä ajettavissa parhaiten Hirvaskoski - Syöte -välillä. Hyvä lähtö/päätepiste on tällöin esimerkiksi TuliTauko -kahvilan pihalla.

  • Naamankajoen vartta kulkeva osuus (Sulavaaran kohdalla) on melko mutainen ja kuoppainen.

  • Jälki päättyy Naamankajärven rantaan Pytkyharjulle, josta matkaa on helppo jatkaa esim. Syötteen huiputukseen (lisämatkaa n 5-6 km).

https://www.pudasjarvi.fi/asukkaille/ymparisto-ja-luonto/elaimet/lemmikkielainten-hautausmaa/77-uutiset-ja-tiedotteet/tekninen-ja-ymparistotoiminta/kaukolampo/148-kannonnousu

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan