Inari Epic

MTB Pituus 25,6 km; nousua 501 m; paikkakunnat: Inari

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Inari
Pituus
25,6 km
Nousua
501 m
Käyttäjältä
Saariselkä MTB Stages
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Inari Epic on kokonaan uusi maastopyöräilytapahtuma Inarissa. Tapahtuma järjestetään 17.-18.7.2020! Facebookin tapahtumasivun löydät täältä: https://www.facebook.com/events/262393601703540

Reitti lähtee Juutuanvaaran hiihtostadionilta. Ensimmäiset 2km reitistä on kevyesti purutettua latupohjaa. Tämän jälkeen reitti jatkuu hieman kivikkoisena mönkijänurana. Reitin ensimmäiset 3,5km on loivaa nousua, jonka aikana noustaan 110m. Nousun päältä on hienot näköalat Inarijärvelle ja Tuulispäälle.

Vauhdikkaan laskun jälkeen reitti jatkuu vanhana metsätienä, jota pitkin ajetaan noin neljä kilometriä. Tämä metsätie ei ole mitään nopeaa ja rullavaa soratietä, vaan vanhaa ja paikoin kivikkoistakin uraa. Tämän jälkeen reitti kääntyy jälleen nousuun ja alkaa kapenemaan. Nousun alussa reitti on mönkijäuraa, ja reitin kääntyessä Keski-Taimenjärven rantaan reitti on muuttunut kapeaksi poluksi.

Keski-Taimenjärven upeaa rantabulevardia ajetaan kokonaiset 1,5km! Kapea single-track pujottelee vanhassa mäntymetsässä kauniin erämaajärven rannalla. Tämä on sitten kertakaikkisen hieno paikka! Järven jälkeen reitti nousee lyhyen maakaistaleen yli Saari-Taimenjärven rantaan. Järveä lähestyttäessä vastaan tulee ensimmäiset teknisemmät kohdat. Viimeistään Kiviojan ylityksessä joutuu taitavampikin kuski jalkautumaan.

Saari-Taimenjärven rantabulevardi on vähintään yhtä hieno kuin Keski-Taimenjärven bulevardikin. Tulipaikan jälkeen reitti nousee pois järvenrannasta, ja saapuu pienen nousun jälkeen vanhalle Kittilän Ratsutielle. Nimestään huolimatta ratsutie ei ole tie vaan hieno kapea polku! Seuraavaan neljään kilometriin mahtuu pienien purojen ja kosteikkojen ylityksiä, upeaa neulaspolkua, hienoa avokalliota, ja kiviojan vartta.

Kivioja on ihan nimensä veroinen paikka - siellä on kiviä. :) Ojan varressa on kaksi lyhyttä kohtaa, joissa taitavampikin kuski voi joutua jalkautumaan. Yhteensäkin nämä pätkät ovat vain hieman reilut 50m. Tämän jälkeen reitti tulee Kittiläntien varteen, mutta ei nouse asvalttitielle. Sen sijaan reitti jatkuu tien vieressä mutkittelevana kelkkareittipohjana. Seurattuaan kelkkareittiä noin 2km, reitti kääntyy hetkeksi hiekkatielle.

Hiekkatietä ajetaan niin ikään noin 2km, ennen loppunousun alkua. Loppunousu on noin kilometrin mittainen, alustaltaan kapeaa mutta ajettavaa polkua. Nousun päältä aukeaa upeat maisemat Inarin järvelle. Liikaa niitä ei kuitenkaan kannata katsella, sillä polku on vaaran päällä osittain teknistä. Vaarasta tullaan alas vauhdikkaasti vuoden 1999 SM-hiihtojen latupohjia myötäillen.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan