Tammela Räyskälä Pilpala Loppi Tervakoski Hämeenlinna

Maantie Pituus 126 km; nousua 1140 m; paikkakunnat: Forssa, Hämeenlinna, Hattula, Hyvinkää, Janakkala, Karkkila, Lohja, Loppi, Riihimäki, Somero, Tammela, Urjala

Info

Tyyppi
Maantie
Paikkakunta
Forssa, Hämeenlinna, Hattula, Hyvinkää, Janakkala, Karkkila, Lohja, Loppi, Riihimäki, Somero, Tammela, Urjala
Pituus
126 km
Nousua
1140 m
Käyttäjältä
marylihe
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Reitin pituus 115km toisin kuin jälki.fi ilmoittaa. Reitti on pääosaltaan hyväpintaista päällystettyä tietä. Huonoimmistakin kohdista kirjoitushetkellä (2.6.2020) maantiepyörällä ajettavaa. Huonoin pinta tiessä on tällä hetkellä Vähikkälästä Tervakoskea lähestyttäessä. Tämän kohdan pituus on muutamia kilometrejä.

Reitti tekee suoralta reitiltä muutamia poikkeamia, jotka on halutessaan helppo ohittaa.

Matkalla on useita paikkoja, joissa on mahdollista ostaa evästä. Aukioloajat ovat tosin monessa paikassa rajoitettuja, joten niitä kannattaa tarkastella etukäteen. Lopen ja Tervakosken taajamissa on kauppoja, joilla laajat aukioloajat.

*Noin seitsemän kilometrin etäisyydellä Tammelasta (108km HML:n suunnasta) on Saaren kansanpuisto https://www.luontoon.fi/saari.

*Räyskälän kyläkauppalle on Tammelasta matkaa 26km (HML:sta 89km) https://www.facebook.com/rayskalankylakauppa/

*Räyskälässä on myös ilmailukeskus, josta löytyy ravintola https://www.rayskala.fi/ Reitti kulkee kentän vierestä, mutta ravintola jää reitistä katsottuna kentän toiselle puolelle. Reitiltä on sinne alle kilometrin poikkeama.

*Noin 30 km Tammelasta (HML 84km) reitti poikkeaa Marskin majalle https://www.marskinmaja.fi/. Pääreitiltä majalle on matkaa pari kilometria.

*Pilpalassa 49km Tammelasta (HML 66km) löytyy Cafe Lättis https://www.facebook.com/cafelattis/

*Lopella reitti tekee pienen kyläkierroksen. Kierroksen varrelta löytyy S-market ja K-market.

*Vähän matkaa Lopen jälkeen on reitin vilkkas tieosuus kantatiellä 54. Osuuden pituus on 5.75km. Tälläkin osuudella on onneksi kohtuullisen leveä piennar ja osan matkaa autoille on ohituskaista.

*Vähikkälässä 81km (HML 34km) Tammelasta reitti tekee edestakaisen poikkeaman Vähikkälän suvipuodillle. Poikkeama on alle kilometrin mittainen. https://www.facebook.com/pages/category/Shopping---Retail/V%C3%A4hikk%C3%A4l%C3%A4n-Suvipuoti-227570870592439/

*Tervakoskella reitti tekee kierroksen Tervaniemeen, jossa mm. uimaranta. Kierroksen pituus 3km. Toinen poikkeama Tervakoskella on Tallicafelle 91km Tammelasta (HML 24km) https://www.facebook.com/tallikahvila

*Moottoritien päällä olevan Linnatuulen (98 km Tammelasta ja 17 km HML) jälkeen on myös vilkaampi 3 kilometrin mittainen tieosuus valtatiellä 130. Tämän voi ohittaa lyhyellä kierroksella, joka jää valtatien länsipuolelle (Tuulensuuntie - Rehakantie). Tämä tieosuus on kuitenkin niin huonopintainen, että mielellään ajaa lyhyen matkan vilkkaammallakin tiellä. https://linnatuuli.fi/ on ainakin avoinna.

*Janakkalan kirkolta löytyy Laurinmäki (Tammelasta 103km, HML 12km), jossa mm. hieno luonopolku. Maastopyörälläkin pääosin ajettavissa. https://www.janakkala.fi/laurinmaki/etusivu/kulttuuri/torpparimuseo/

Tämä reitti kulkee / sivuaa useita valtakunnallisia pyöräreittejä. Tai osia reitistä voi käyttää yhdysreittinä näiden reittien välillä. Nämä reiti löytyvät sivustolta http://www.polkupyoraily.net/wiki/Luokka:Valtakunnalliset_py%C3%B6r%C3%A4reitit

Rengasreitin saa lisäämällä reittiin osuuden HML - IIttala - Pirttikoski - Lautaporras - Tammela, josta lisämatkaa tulee hieman yli 70km. EHkä tämäkin osuus tulee joskus täydennettyä.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan