Sotajoki/Pahaoja - Ivalojoki

MTB Pituus 10,1 km; nousua 127 m; paikkakunnat: Inari
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Inari
Pituus
10,1 km
Nousua
127 m
Käyttäjältä
PetriKos
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Pahaojan parkkipaikalta Sotajokisuulle Ivalojoen varteen.

Kohokohdat: Avaraa mäntymetsää, lopussa komeat näköalat Sotajoelle ja koskeen, miniatyyriset autiotupa & museosauna, Ivalojoen ranta laaksossa ja grillipaikka kivassa niemessä, jossa joet yhtyvät sekä vähän kullankaivuun historiaa(automatkan varrella nykyisiäkin valtauksia).

Helpohko reitti. Reitin kilometrit yhteen suuntaan. Paluu samaa reittiä. Reilu 2km hiekkatietä ja loput mönkkäri/maastoautouraa. Pyöräilyn voi aloittaa myös hiekkatien päästä, jossa on tilaa parkkeeraamiseen. Soisten purojen ylitykset on sorastettu. Vaikka nousuja onkin, niin reitti on muuten helpohkoa ajettavaa. Mäki Sotajoen rantaan on erittäin jyrkkä kivikkoinen tie. Sotajoen varressa 20-30m pyörän nostelua kivikon yli ja Ivalojoen rantaan kannattaa laskeutua kävellen jättäen pyörä pirunpellon viereen.

Parkkipaikan luona Sotajoen varressa Pahaojan autio&vuokratupa sekä kullan kaivuun historiaa. Aluksi yritimmekin tätä kautta Ivalojoen Kultalan Stationille, mutta Sotajoen takana, 1.5km kivikon jälkeen, laittoi kääntymään takaisin - ilmeisesti kivikon määrä olisi helpottanut myöhemmin pahentuen taas ennen Ivalojokea. Sopinee masokisteille.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan