Riihimäki - Karhi, Miehonkallion kierto 30 km

MTB Pituus 30,5 km; nousua 361 m; paikkakunnat: Hausjärvi, Riihimäki

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Hausjärvi, Riihimäki
Pituus
30,5 km
Nousua
361 m
Käyttäjältä
teronuora
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Riihiladun viikkolenkillä ma 22.7.2019 ajettu n. 30 km mittainen lenkki Hausjärven Miehonkalliolle, jonka päällä upeat maisemat Hausjärven kirkon suuntaan.

Lenkki on aloitettu Uhkolan kioskilta. Asfaltti- ja hiekkatiesiirtymän (n.3 km/suunta) voi jättää pois ja aloittaa lenkin suoraan Kiskon majalta, jossa on mm. pysäköintipaikkoja autoille. Majan osoite on Hiihitomajantie 105, Riihimäki.

Reittikuvaus: Alku helppoa siirtymää Kiskon majalle, josta Hatlamminsuon reunassa kulkevaa polkua Talteentielle (Fortumin ongelmajätelaitoksen kohdalle), josta 54- tien yli Marjamäentielle. Polku on paikoitellen pehmeää, mutta esim. keskikesällä, jos kesä ei ole ollut sateinen on ajettavissa myös nakilla. Polku on vaihtelevaa, paikoitellen teknisiä yksityiskohtia (maakiviä/juuria) on, mutta ne ovat vain paikallisia n. 20m pätkissä. Suon reunalla on myös parin pienen suo ojan ylitys, sekä pari pehmeämpää n. halkaisijaltaan pari metriä leveää kohtaa.

Marjamäentieltä käännytään polulle, jonka n. 300m kohdalla on tehty hiljattain n. 100 m osalta harvennushakkuuta. Tämän osuuden kyllä pääsee ajamaan, mutta alla ollut hyvä polku on piilossa. Uusi polku syntyy varmasti kun reittiä ajetaan enemmän.

Väliin tulee myös pieni pätkä hiekkatiesiirtymää (Syrjätie-Rahtitie), jonka jälkeen päästään polulle (Rahtitieltä polun suuaukko on hiukan piilossa, joten rohkeasti vaan polulle). Polku nousee loivasti Karhin motocross radan huoltorakennuksen viereen.

Motocrossradan jälkeen polku on hyvää neulaspolkua. Miehonkalliolle nousu on loiva, mutta matkan varrella on muutamia maakiviä, jotka eivät ole kuitenkaan pahoja renkaiden tai keskiön kannalta. Heti päälle noustessa oikealle avautuu hieno näkymä Hausjärven kirkolle. Kallion päältä lähtee polku laskemaan alaspäin. Kannattaa valita alaspäin vasen ajolinja, jossa ei ole droppia. Miehonkallion jälkeen polku lähtee kääntymään takaisin, jossa on jälleen tehty harvennushakkuita ja polulla on risua ja koneen telan uria. Risujen ja oksien ylitys on syytä tehdä varoen. Hakkuita on tehty n. 300 m matkalta.

Miehonkallion jälkeen vaihdetaan Karhin puolelle. Polku on hyvää neulaspolkua, jonka varrella on yksi hiukan haastavampi tunkattava mäki, jonka alapuolelta kannattaa valita oikeanpuoleinen polku, joka on parempi ja kokeneimmilta saattaa jopa nousta ylös saakka. Ympyrä päättyy takaksin motocross radan reunalle. Halutessaan voi ajaa takaisin samaa jälkeä tai keventää ajamalla jäljen mukaista metsäautotietä n. 5 km, jolloin Talteentieltä päästään takaisin Hatlamminsuon reunaa pitkin Kiskon majalle ja siitä takaisin Uhkolan kioskille.

Kiskon majalla on tulipaikka. Omat puut on syytä varata mukaan.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan