RolloMTB - virallinen reitti

MTB Pituus 21,6 km; nousua 364 m; paikkakunnat: Rovaniemi

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Rovaniemi
Pituus
21,6 km
Nousua
364 m
Käyttäjältä
ahmatti
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Tapahtumareitti, merkitty maastoon maalimerkein. Ajoaika noin 1,5-2,5 tuntia. Reitti on tekninen ja sisältää huomattavia korkeuseroja.

Reitille voi lähteä joko Ounasvaaran hiihtokeskuksesta, Santasportilta tai Jätkänkynttilän sillan Ounasvaaran puolelta.

Ounasvaaran hiihtostadionilta lähdettäessä reitti seuraa latu-uraa golfkentälle asti. Golfkentän alun reitti kiertää läheisen tienkautta, mutta palaa kentälle huoltotietä pitkin. Golfkentän jälkeen reitti lähtee nousemaan Ounasvaaralle latupohjaa pitkin. Latupohjaa on sorastettu pitkin rinnettä. Lopussa rinne muuttuu teknisemmäksi.

Reitti jatkaa nousuaan tasaista latupohjaa. Huipun ja alamäen jälkeen reitti pujahtaa poluille. Ounasvaaran päällä reitti kiertelee upeita kangaspolkuja pitkin. Reittimerkkejä kannattaa seurata tarkasti. Reitti kiertää Tottorakan kautta ja suuntaa alaspäin kohti Santasportia. Santasportin jälkeen reitti puikkelehtii latu-uran molemmin puolin. Polut ovat kuivia, mutta pohjalla on välillä juurta ja välillä kivikkoa.

Latu-ura eteläpuolella reitti kiertelee niin kutusutussa Pesulan rinteessä. Täällä saa sekä vauhdin huumaa, että teknisen ajon tuntua. Pesulan rinteen jäätyä taakse reitti siirtyy loppuvetoon ja aloittaa vähitellen nousun vaaralle. Nousu tapahtuu pääosin latu-uria. Vauhdikkaan laskun kautta reitti vie takaisin hiihtostadionille.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan