Geopark-reitti Etelä-Pohjanmaa

Maantie Pituus 180 km; nousua 941 m; paikkakunnat: Honkajoki, Isojoki, Karijoki, Karvia, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Teuva
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
Maantie
Paikkakunta
Honkajoki, Isojoki, Karijoki, Karvia, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Teuva
Pituus
180 km
Nousua
941 m
Käyttäjältä
Lhgeopark
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus


Kaksi kansallispuistoa, komeat jokilaaksot sekä lakeuksien kulttuurimaisemat kannattaa kokea pyöräillen. Tutustu alueen kiehtovaan geologiseen historiaan ja poikkea upeille soille.

180 km mittainen pyöräretkeilyreitti, joka kulkee lakeuksia ja jokilaaksoja seuraten vedenjakajaseudun soille ja vuorille. Kauhajoen linja-autoasemalta alkava rengasreitti yhdistää alueen palvelut ja nähtävyydet sekä kuljettaa Etelä-Pohjanmaan eteläosan hienoimpien geologisten nähtävyyksien ääreen. 

Reitin varrella on kaksi kansallispuistoa: Lauhanvuori ja Kauhaneva-Pohjankangas. Lauhanvuoren kansallispuiston halki kulkeva tieosuus kohoaa Geopark-alueen korkeimmalle kohdalle ja on avoinna läpi vuoden. Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon on pääsy Nummikankaalta ja Salomaalta käsin. Kauhanevan läpi kulkeva keskiaikaisen Kyrönkankaantien osuus on kuljettavissa vain polkupyörällä tai jalan ja tarjoaa vaihtoehtoisen kulkureitin kesäaikana.  Reitin muita Geopark-kohteita ovat Hyypänjokilaakso, Susiluola ja Iso-Kakkori. Reitti kulkee Kauhajoen, Karvian, Isojoen ja Karijoen taajamien kautta.

Reitin suositeltu kulkusuunta on myötäpäivään. Reitti on rengasreitti ja se kulkee pääasiassa kestopäällystettyjä ja hyväpintaisia sorateitä pitkin. Reitti on opastettu digitaalisesti Outdooractivesta löytyvän GPX-jäljen avulla. 

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan