Hämeen Ilvesreitti Liesjärvi

MTB Pituus 19,6 km; nousua 146 m; paikkakunnat: Tammela
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Tammela
Pituus
19,6 km
Nousua
146 m
Käyttäjältä
Hämeen Virkistysalueyhdistys
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Tammelan ylängöllä sijaitseva Hämeen Ilvesreitti Liesjärvi antaa mahdollisuuden nauttia Eerikkilän Sport & Outdoor Resort neulaspoluista, ihastella Ruostejärveä Kurjenniemen sillalta tai pulahtaa Villa Erikin upeassa avohiekkarannassa. Voit myös samalla tutustua Liesjärven kansallispuiston luontoon polkupyörän selästä.

Reitit seurailevat Metsähallituksen kansallispuistoon suunniteltuja virallisia pyöräilyreittejä, tämä vaihteleva kokonaisuus sisältää mm. neulaspolkua, pitkospuita, soratietä, päällystettyä tietä sekä metsäautotietä. Reitti on pyöräiltävissä eri reittivaihtoehtoja käyttäen joko maasto- tai retkipyörällä.

Eerikkilän Sport & Outdoor Resort löytyy ravintola, kahvila, majoitusta, paljon liikunta aktiviteetteja sekä mahdollisuus esimerkiksi maastopyörän sekä kanootin vuokraukseen. Liesjärven kansallispuiston puolelta löytyy levähdyspaikkoja, jossa voi vaikka pysähtyä evästauolle nauttimaan kansallispuiston rauhasta. Sopivan kävelymatkan päässä löytyy myös Tittilammen laavu, Kaksvetisen kota ja Peukalolammen laavu. Reitin toisessa päässä Liesjärven rannalla sijaitsee Eräkeskus Koivu ja Kuusi, joka tarjoaa herkullista kotiruokalounasta lauantaisin. Samalla voi tutustua suomalaiseen mopoilun historiaan Mopomuseossa.

Lisävinkki:
Kohde toimii myös hyvänä retkipyöräilykohteena. Tullessa takaisinpäin Kukkoharjulta voi myös polkea takaisin Katavalammintietä pitkin Kukkoharjuntielle. Näin voi ohittaa polkuosuudet ja Sammalsuon kohdilla olevat pitkospuut.
Katavalammin tien jälkeen käännytäessä oikealle Kanteluksen tietä päästään Liesjärven kansallispuiston kuuluisalle Kyynärharjulle, josta lähtee pyöräilyreitti kohti Korteniemen perinnetilaa.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan