Petäjävesi, Syrjäharju-Pengerjoki, ~30 km

MTB Pituus 29,3 km; nousua 251 m; paikkakunnat: Keuruu, Multia, Petäjävesi

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Keuruu, Multia, Petäjävesi
Pituus
29,3 km
Nousua
251 m
Käyttäjältä
PetPet Pyörä
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Syrjäharju on upea kilometrien pituinen hiekkaharjumuodostelma Petäjäveden länsipuolella. Reitin voi ajaa myötä tai vastapäivään. Yksi vaihtoehto on myös ajaa reitti myötäpäivään Syrjäharjun pohjoisosaan asti,  kääntyä takaisin ja palata karttaa tutkien suunnilleen samoja polkuja takaisin kylälle. Tällä tavalla alueen polkuja ja hiekkamonttuja tulee tutkittua tarkemmin. 
Varsinainen reitin lähtö on kulttuurikeskus Miilun edestä, etenee helppokulkuisia sorateitä kuutisen kilometriä, kunnes kivutaan Syrjäharjun päälle ja ajetaan upeita, ajoittain kapeita mtb polkuja lähes yhdeksän kilometriä pohjoiseen. Pohjoisen Syrjäharjun alueella on runsaasti polkuja ja sorateitä, joita kannattaa koluta tarkemmin kartan kanssa tai fiilis pohjalta. 15 kilometrin kohdalla käännytään takaisin kylälle päin ja siirrytään Multiantien itäpuolelle. Pengerjoen vauhdikkaat soratiet johtavat Kuivasmäen asfalttielle ja sieltä osittain neulaspolkuja pitkin takaisin Osuuspankille. Asfalttia reitillä on kokonaisuudessaan alle neljä kilometriä. Liikenne on suhteellisen vähäistä. 

HUOM! Reitin gpx on vain suuntaa antava varsinkin pohjoisen osan Syrjälammella ja kylällä hautausmaan alueella. Älä siis seuraa gpx reittiä sokeasti vaan tutki kartasta mihin suuntaan olet pyrkimässä ja etsi sinule oikea reitti. 
Kommentteihin voi jättää reitin korjausehdotuksia. Reitin piirtäjä on tunkannut fillaria Syrjälammella umpimetsässä satoja metrejä, eikä siihen kuollut. Kengät kyllä kastuivat :)

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan