Ominaisuudet

Reitit

Reitit ovat Jälki-palvelun pääsisältöä, ja ne ovat pääosin rekisteröityneiden käyttäjien itse lisäämiä. Suurin osa käyttäjistä on yksityishenkilöitä eli pyöräilyn harrastajia, jotka haluavat jakaa hyväksi havaitsemiaan pyöräilyreittejä. Osa käyttäjätunnuksista on saatettu tehdä myös pyöräilyseuran tai tapahtumajärjestäjän nimissä.

Kuvakaappaus reittilistasta
Reittilista

Reittien tallennus GPX-tiedostoina

Palvelussa näkyvät reitit voi ladata standardimuotoisena GPX-tiedostoina, ja ne voi ladata ajotietokoneeseen tai kännykkäohjelmaan "reittioppaaksi". Se miten GPX-tiedostoja käytetään selviää parhaiten oman laitteesi ohjeista.

Paikat

Paikat ovat reittitietojen tueksi tarkoitettua dataa. Niillä voi merkata esimerkiksi ryhmälenkkien lähtöpaikkoja tai hyviä taukopaikkoja reittien varrella.

Kuvakaappaus paikkalistasta
Paikkalista

Kokoelmat

Kokoelmien avulla on kätevä ryhmitellä toisiinsa liittyviä reittejä ja paikkoja.

Kuvakaappaus kokoelmalistasta
Kokoelmalista

Kommentointi

Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida Jälki-palveussa esiintyvää sisältöä. Kommenteilla on tärkeä rooli tiedon jakamisessa; joskus maasto voi muuttua esimerkiksi raivauksen tai rakentamisen seurauksena ja reittitieto sen myötä vanhentua. Maastoreitellä tyypillistä on vuodenaikojen mukaan vaihteleva reitin kunto. Kommenttien avulla pyöräilijät voivat jakaa ajankohtaisia kokemuksiaan reiteistä ja myös kertoa yleisesti mielipiteidään niistä.

Hakutoiminto ja paikkakuntalista

Jälki-palvelun sisältöä voi hakea sekä yksinkertaisella tekstihaulla että kartan ja hakuehtojen avulla. Paikkakuntalista puolestaan on kätevä tapa selata jonkin tietyn alueen reittejä, ja näitä sivuja on helppo myös jakaa linkkinä.

Kuvakaappaus paikkakuntalistasta
Paikkakuntalista

Käyttäjäprofiili

Kaikenlaisen sisällön – reitit, paikat, kokoelmat ja kommentit – lisääminen Jälkeen on mahdollista rekisteröityneille käyttäjille. Rekisteröityminen on maksutonta.

Reittieditori

Jäljessä on sisäänrakennettu reittieditori, jolla voit piirtää uusia reittejä tai muokata GPX-tiedostoina syöttämiäsi reittejä. Toiminto on käytössä rekisteröityneille käyttäjille. Reittieditori osaa "kiinnittää" reitin kartalla oleviin teihin ja polkuihin, joten sitä käyttämällä reitistä tulee tarkka ja muodoltaan siisti.

Korkeuskäyrä

Reiteille lasketaan automaattisesti korkeuserot havainnollistava kuvaaja. Korkeustieto on peräisin Maanmittauslaitoksen avoimesta datasta.

Kuvakaappaus korkeuskäyrästä
Korkeuskäyrä

Polku-ja tiekorostukset

Karttaruuduissa on mahdollista korostaa erityyppisiä polkuja ja teitä. Tämän toiminnon avulla voi helposttaa esimerkiksi hiekkateiden tai helppojen maastopolkujen etsintää.

Kuvakaappaus polkukorostuksesta
Polkukorostuksissa näkyy helpoiksi määritellyt polut vihreällä värillä