Tallenna GPX
11.9.2016

Kouvola (Käyrälampi) - Utti

Kouvola Mtb 8 km    70 m

Reitti alkaa Kouvolassa Käyrälammen parkkipaikan vierestä pitkin pururataa (Vaihtoehtoinen aloituspaikka pyörätien varresta 6-tien ja Karjalankadun risteyksessä heti alikulun jälkeen 6-tien pohjoispuolelta). Utissa reitti alkaa pyörätien varresta, 6-tien pohjoispuolelta Utintien risteyksen kohdalta. Reitti kulkee pääsääntöisesti kelkkauraa pitkin ja on merkitty sinisillä nauhoilla. Kouvolan päässä reittimerkinnät alkavat reitin kääntyessä pois pururadalta ja Utin päädyssä merkinnät alkavat sotilasalueen jälkeen. Sotilasalueella reitti kulkee punaisilla puurakseilla merkittyä kelkkauraa pitkin.

Reitti on vauhdikas ajaa ja pohja on selkeitä polkuja ja uria. Juurakkoa on jonkin verran ja parissa kohdassa uralla on melko runsaasti aluskasvillisuutta. Utinvallin kohdalla on yksi talutettava nousu/lasku. Kohta on myös helppo kiertää pyörätien kautta.

Utista Kouvolaan ajettaessa välittömästi Jyrääntien alikulun jälkeen merkinnöissä on hauska jekku. Polku haarautuu kolmeen suuntaan ja näistä kahdesta on siniset merkinnät. Poluista valitaan se keskimmäinen, jota ei ole merkitty. Merkinnät palaavat taas n. 100 metrin jälkeen.

Reitillä kannattaa pitää silmät auki, muutamassa kohdassa on vaihtoehtoisia polkuja, jotka menevät samaan suuntaan ja ovat usein hauskempia ajaa.

Pituus 8 km
Nousua 70 m
Paikkakunta Kouvola
Käyttäjältä Jukka_Heinanen
Luotu 11.9.2016
Viimeksi muokattu 22.3.2019
Katselukerrat 2492
Latauskerrat 948