Tallenna GPX
19.7.2016

Keuruu-Jukojärvi

Keuruu Mtb 21 km    331 m

Keuruun keskusta-Kivelä-Jukojärven koulu-Veikkola-Jukomäki-Virtala-Seippolanmäki-Keuruun keskusta

Mahlakodan jälkeen on muutaman ojan ylitys, mutta niistä pääsee yli helposti. Rajan maatilan vieressä kulkevan sähkölinjan alla oleva suo oli jo hieman kosteampi eli meni talutteluksi. Suon jälkeen tuli myös pellon ylitys, johon oli kuitenkin jo tampattu jonkinlainen ura enkä siten kokenut tehneeni suurta syntiä kulkiessani samoja jälkiä. Ennen Tolpan tilalle johtavaa tietä notkelmassa oli myös miehen korkuista aluskasvillisuutta noin sadan metrin matkalla eikä ajamisesta siten tullut mitään. Veikkolan jälkeen oleva vanha koulupolkuni (45 vuoden takaa) oli ollut vähällä käytöllä eli saniaisten läpi oli jo melko haastavaa könytä muutaman sadan metrin matka. Loppumatka olikin Seippolanmäkeen saakka ihan sora- ja asfalttitietä ja sen jälkeen hiihtoladun pohjaa pitkin Keuruun urheilukentän kulmille oli helppoa ajettavaa.

Hyviä pysähdys- ja taukopaikkoja ovat Mahlakota, Veikkola ja Virtalankoski, jossa viimeisessä tosin oma retkeni sai ikävän lisävivahteen ampiaisen pistosta alahuuleen.

Reitti alkaa uimahallin kulmilta, jonne reitti myös päättyy. Uimahallissa voi siten käydä halutessaan pesulla. Päätöskahvit voi juoda vaikka Ahtolan satamakahvilassa.

Kuvia: https://goo.gl/photos/en94TB182XhbuRmP7

Pituus 21 km
Nousua 331 m
Paikkakunta Keuruu
Käyttäjältä Raderaystas
Luotu 19.7.2016
Viimeksi muokattu 21.3.2019
Katselukerrat 2084
Latauskerrat 699