Tallenna GPX
10.8.2018

Hetta-Pallas vaellusreitti

Enontekiö Mtb 49 km    1601 m

Klassinen Hetta-Pallas vaellusreitti upeine maisemineen.

Reitin kohokohdat ovat Pyhäkeron ja Lumikeron huiputukset ja niiden näköalat, jylhät tunturiylängöt, pitkät kivikkoiset rinteet ja ylipäätään klassisen vaellusreitin ajaminen pyörällä, joka on ollut kansallispuiston järjestyssääntöjen mukaan sallittua vasta kesästä 2017.

Hetan päässä Ounasjärven pääsee kiertämään hiekkatietä pitkin. Hiekkatien alussa portti estämässä autoilun. Koko matka on virallista vaellusreittiä ja erittäin hyvin merkattu. Nousu Pyhäkerolle on isolta osin hyvin sorastettua polkua pitkin. Hetasta Pahakurulle asti reitti on kohtuullisen hyvin ajettavissa, joskin kaikki rinteet ovat ainakin jonkinlaista kivikkoa. Pahakurusta Pallakselle reitti on isolta osin liian kivistä ajettavaksi, varsinkin muut kuin alamäet Nousu kohti Pallasta olisi osin ajettavaa, jos siinä vaiheessa pitkässä nousussa voimia on vielä jäljellä. Viimeiset 2km on hyvin sorastettua polkua alamäkeen Pallaksen hotellille. Sain itse käytettyä koko matkaan taukoineen 10h.

Jos haluaa välttää pahimmat tunkkaukset, niin kannattaa kääntyä Pahakurun tuvalta Seiposelle ja alas Ketomellaan tien varteen.

Pituus 49 km
Nousua 1 km
Paikkakunta Enontekiö
Käyttäjältä PetriKos
Luotu 10.8.2018
Viimeksi muokattu 22.3.2019
Katselukerrat 2503
Latauskerrat 655

Vkopoi 7.9.2020 11.38

Morjesta, sulla meni 10h, eihän kyseessä ole e-mtb? Ajoitko minkälaisella keskarilla? - vK