Tallenna GPX
10.7.2017

Loma-Kolin vaarat

Lieksa Mtb 16 km    344 m

Reitti alkaa Käränkälammen rannalta ensin helppoa polkua, pururataa ja metsäautotietä kulkien. Varsinainen polkuosuus alkaa valaistun ladun pohjaa seuraillen. Noin parin kilometrin jälkeen polulta käännytään oikealle ensimmäisestä selkeästä risteyksestä.

Latupohjapolkujen jälkeen seuraa muutaman kilometrin tiesiirtymä Käränkävaaran polun alkuun. Polku lähtee tieltä vasemmalle. Lähtö on melko vaikea huomata, jos oikealle lähtee latupohja, olet ajanut liian pitkälle. Käränkävaaran huipulle täytyy normaalien kuolevaisten tunkata.

Käränkävaaran jälkeen tulet tielle, käänny vasemmalle ja heti oikealle metsäautotielle. Pienen ylämäen jälkeen tulet rinteisiin. Halutessasi voi kiivetä huipulle tai lähteä suoraan alas. Varovasti rinteessä!

Rinteiden jälkeen laskettelualueen poikki suoraan tietä pitkin polun alkuun. Osuuden jälkeen reitti kääntyy hiekkakuopalta jyrkästi oikealle ja palaa kangasmetsä-polkua takaisin rinteille. Lopuksi vielä rinteiden poikki latupolulle, josta käännytään lyhyen ajon jälkeen vasemmalle polulle ja lähtöpisteeseen.

Pituus 16 km
Nousua 344 m
Paikkakunta Lieksa
Käyttäjältä Roope Tervo
Luotu 10.7.2017
Viimeksi muokattu 22.3.2019
Katselukerrat 2808
Latauskerrat 1061

Jasulainen 14.10.2020 18.01

Käränkävaaran huipulta on puut jo raivattu, mutta Rintasenvaaran ylempi polku (kuvassa vasemmanpuoleinen) on edelleen pilalla.

Roope Tervo 27.7.2018 12.38

Käränkävaaran huipulla ja Rintasenvaaran "ylemmän" polun varrella on niin paljon tykkylumen kaatamia puita, ettei näitä pätkiä voi käytännössä tällä hetkellä ajaa. Katso "Loma-Kolin kierros" (https://jalki.fi/routes/1977-loma_kolin_kierros-gpx) vaihtoehtoisena reittinä