Lappajärven ympäri polkuja pitkin

MTB Pituus 42,9 km; nousua 503 m; paikkakunnat: Kouvola

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Kouvola
Pituus
42,9 km
Nousua
503 m
Käyttäjältä
Vesa Korhonen
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Lappajärven ympäri mennään ja pohjoispuolella ihan rantoja pitkin, muutamassa kohtaa joutuu kiertämään vähän kauempaa vauhtia koska polku menisi tontin/pihan läpi niin siksi jälkeä ei ole vedetty ihan rannan myötäisesti. Sanoisin että hienoreitti kulkee kyllä tuolla Lappajärven pohjoispuolella. Pääsee ajelamaan kallio- ja hiekkarantaa pitkin jos rengas kantaa hiekalla. Jotkin polut on vähemmän ajettuja niin vaatii tarkkuutta ja voi joutua työtö hommiin.

Varsinkin jos meinaat poiketa merkityltä reitiltä ja kulkea enemmän rantaa myöten, mutta varo sitten koska polut vievät tosiaan tonttien/pihojen läpi. Ellet sitten oikaise umpimetsän läpi takaisin jälkelle. Jos haluaa tuon isoimman koukkauksen suoristaa niin Hossinniemeltä pääsee polkuja/rantaa pitkin Hautalan uimarannalle. Silloin täytyy mennä yhden pihan läpi jossa on Grillikota ja korkea radiomasto, sen jälkeen polku laskeutuu todella jyrjästi muutamia metrejä ennen kuin jatkuu ajettavasti. Ojalanhiekkarannalla mennään UPM mökkien pihojen läpi mutta taitavat olla melkoisen vähän käytettyjä koska pelikenttä kasvoi jo korkeaa puuta, niin uskoisin että voi ajella läpi. Vaihtoehtoisesti voi kiertää Ojalan hiekkatietä pitkin ohitse.

Valkealan jälkeen siirrytään hieman kauemmaksi asutuksesta ja mennään ihan metsään jossa selvitellään muutama mäki ja jatketaan Jokalan suuntaan jossa pieni siirtymä Heparoon poluille joita pitkin mennään sitten Saarentoon ja Kuninkaankylään asti. Sen jälkeen hiekka/asfatti siirtymä lähtöpaikalle.

Tähän jälkeen on yhditetty neljästä eri jälkestä pätkiä joita olen ajanut eri päivinä eli tätä lenkkiä en varsinaisesti ole vielä ajanut yhtenä kokonaisuutena läpi, ainoastaan pätkittäin mutta silti kaikki pätkät on ajettu läpi.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan